msg Maraton Apuseni împlinește 10 ani în 2020! Cu ocazia ediției aniversare Clubul Alpin Român Filiala Cluj și partenerul oficial msg România pregătesc o serie de noutăți. 

  1. ZONĂ NOUĂ DE ORGANIZARE – urmare a creșterii numărului de participanți și parteneri la eveniment, noua zonă de desfășurarea a concursului este Buscat Resort și platoul din împrejurimi. Acest lucru ne va permite să delimităm mai bine zonele din cadrul festivalului, în funcție de activități: spațiu concurenți, camping, zonă expo, relaxare și entertainment. 
  1. TRASEE NOI. Traseul de ultramaraton a fost prelungit, de la 73 km la 87 de km iar cel de cros de la 7km la 12 km. Restul probelor rămân similare ca distanță însă startul și sosirea se vor face de la Șesu Cald iar sensul de alergare este invers edițiilor anterioare. Traseele se pot consulta aici.
  1. INIȚIATIVE PRIETENOASE CU MEDIUL 
  • Transport cu autocarul din Cluj-Napoca până la Buscat Resort și retur, care se poate achita odată cu taxa de participare, pentru doar 24 de lei. Concurenții sunt încurajați să rezerve locuri atât pentru ei cât și pentru susținători bifând opțiunea din formularul de înscriere care se găsește aici. Împreună, organizatori și participanți putem reduce impactul noxelor asupra mediului! Doar în 2019 peste 500 de mașini au fost parcate în Muntele Băișorii, depășind capacitatea de recepție a stațiunii. De asemenea, este bine de știut că accesul cu mașinile personale în zona de concurs va fi restricționat. Alegând transportul în comun vă puteți face sosirea și șederea la msg Maraton Apuseni mai confortabilă! 
  • Reciclare și colectare selectivă. Produsele utilizate în zona taberei de bază și pe traseu vor fi reciclate asemeni ediției anterioare. În zona de concurs se vor găsi recipiente marcate corespunzător (plastic/ carton / sticlă / biodegradabil) iar participanții sunt invitați să le folosească cu încredere. 🙂 Paharele de plastic de unică folosință de la punctele de alimentare au fost eliminate și nu vor mai fi reintroduse, de aceea le recomandăm tuturor concurenților să își completeze din timp kit-ul de concurs cu un bidon / pahar reutilizabil. 

4. LIVE TRACKING. Concurenții care doresc să fie urmăriți de echipa de susținere sau de familie pot selecta în formularul de înscriere opțiunea live tracking prin aplicația IOS/Androi Racelog ( 25 lei) sau live tracking printr-un dispozitiv închiriat de la organizator (75 lei ).

5. ACTIVITĂȚI PENTRU COMUNITATE. Împădurirea care are loc la începutul fiecărei primăveri se va organiza și în 2020 iar dacă vrei să te alături cauze poți face asta printr-o donație (opțiune activă în formularul de înscriere sau folosind link-ul din pagina dedicată cauzei sociale, unde găsești și istoricul acțiunilor msg Maraton Apuseni dedicate comunității. 

6. SEMINARII PENTRU COMUNITATE. Continuăm pregătirea pentru curse alături de sportivi de top și specialiști în domeniul alergării montane. Datele exacte ale întâlnirilor vor fi comunicate din timp în secțiunea știri a website-ului și pe conturile de social media Facebook / Instagram.

Sperăm să vă fie pe plac aceste noutăți și vă așteptăm cu drag să sărbătorim împreună 10 ani de alergare montană în Apuseni!