Alergarea montana si ultramaratoanele au castigat in popularitate in ultimii 10 ani, timp in care s-a inregistrat o crestere a participarii de 5 ori. * Acest lucru a dus inevitabil la o crestere a problemelor medicale si a accidentarilor. Sportivi amatori si profesionisti de toate varstele, cu sau fara un istoric sau o practica sportiva, participa frecvent la concursuri. Deoarece cursele de alergare montana se desfasoara in zone care prezinta provocari specifice – altitudine, accesibilitate redusa, suport limitat – alergatorii trebuie fie constienti si pregatiti pentru problemele medicale care pot sa apara atat in antrenament cat si in timpul cursei.

Miercuri 10 aprilie 2019 de la ora 18:45 ne intalnim asadar la The Office Cluj-Napoca cu doi invitati, kinetoterapeuti care lucreaza cu sportivi si alergatori in prevenirea si recuperarea dupa accidentari. Vom discuta de asemenea si despre analizele medicale pe care este recomandat sa le facem cu o luna inainte de competitie.

Daca doriti sa le adresati intrebari in avans celor doi invitati, va rugam sa completati formularul de aici.

 

 

Lucian Valea

Kinetoterapeut ca profesie de 10 ani de zile, este totodata fondatorul EXploreMed Clinic unde in ultimii 6 ani lucreaza cu peste 400 de alergatori/sportivi in recuperare medicala sau pregatire fizica. Experienta din ultimii ani ca preparator fizic pentru mai multi sportivi si echipe sau proiecte de sport il determina sa spuna ca “alergarea” face parte in viata de zi cu zi atat mental cat si fizic.

 

Claudiu Man

Absolvent al Facultatii de Educatie Fizica si Sport, specializarea kinetoterapie, fost handbalist la Universitatea Cluj a renuntat la handbal pentru un post de Kinetoterapeut la echipa de Fotbal Universitatea Cluj.

In 2009 impreuna cu asociatul lui, au pus bazele Kinetomed, iar pana in prezent, la clinica lor au fost recuperate peste 1000  ligamentoplastii (LIA), aceasta fiind una din principalele afectiuni tratate la cabinet.

In urma cu 4 ani a inceput sa lucreze cu sportivi de performanta din diferite sporturi, la inceput cu cei care au terminat recuperarea, mai apoi si cu sportivi care nu au suferit accidentari, pentru conditioarea lor fizica, colaborand cu atleti din Box, Baschet, Handbal, Fotbal, Golf, Cicling , Triathlon si MMA. 

In anul 2015, a devenit Master Trainer Trigger Poin Therapy pentru Dimifitness, an in care a deschis si #KMPerformanceTrainingFacility.

________

 

INSCRIERI SI CONDITII DE PARTICIPARE:

 

Accesul este GRATUIT.

 

Intalnirea va avea loc la The Office (corp C, sala de conferinta B). Capacitatea salii este de 80 de locuri, pentru a va rezerva un loc va rugam sa completati acest formular in care va invitam sa treceti in avans orice fel de intrebari pe care le aveti pentru invitati.

 

Program:

18:45 -19:15 –  Sosire si socializare

19:15 – Start Discutii

21:15 – Final Discutii

21:15 – 22:00 – Socializare

_____

* conform revistei de specialitate Ultra-Maraton.com.