Înscrierile pentru unul din cele mai așteptate evenimente sportive ale anului, msg Maraton Apuseni 2024, se vor închide în 26 mai! Până atunci, Clubul Alpin Român Filiala Cluj – organizatorul evenimentului, partenerul en titre – msg România, partenerul tehnic La Sportiva și partenerii de profil, invită alergătorii amatori și profesioniști să se înscrie la una din cele 5 probe disponibile în 8 iunie 2024: cros Garmin (10 km), semimaraton Banca Transilvania (23.7 km), maraton msg (44.8 km), ultramaraton (89.2 km) sau proba Family Gerovital (pentru echipajele de familie).

Trasee pentru alergători profesioniști și amatori

Evenimentul sportiv, aflat la cea de-a 13-a ediție, parte din Circuitul Carpaților și găzduit de pitoreștii Munți Apuseni, sub campania generică În ritmul muntelui! promite și în acest an, o experiență autentică atât pentru alergătorii de elită cât și pentru alergătorii amatori, care vin să exploreze zona și tradițiile sale. De reținut :

Probele tehnice aduc alergătorilor atât puncte ITRA – International Trail Running Association cât și un index UTMB, traseele tehnice făcând parte din UTMB Index Races.

 • Ultramaraton : 89.2 km, D+ 4539 m X 4 puncte ITRA
 • Maraton msg: 44.8 km, D+ 2531 m x 2 puncte ITRA
 • Semimaraton Banca Transilvania: 23.7 km, D +1190 m x 1 punct ITRA

Probele pentru începători aduc alergătorilor ocazia de a-și testa condiția fizică, de a cunoaște alți pasionați de mișcare în natură și de a promova alergarea în rândul tinerilor.

 • Crosul Garmin: 10 km, D+ 500 m
 • Cursa Family Gerovital

Veste bună: Alergarea este unul din cele mai accesibile sporturi, pentru toate vârstele și toate buzunarele!

msg Maraton Apuseni – destinație europeană de trail running

Ținând pasul cu trendul de creștere a comunității internaționale de alergători montani care participă la diverse competiții sportive, msg Maraton Apuseni a devenit o destinație europeană de trail running. Prezența tot mai numeroasă a alergătorilor din SUA, Germania, Franța, Italia, Spania, Austria, Ungaria, Suedia, Olanda și multe alte țări, încurajează schimbul d experiență dintre alergărtori și oamenii locului.

Oportunitate de a învăța de la experți și din teren

Conform bunelor practici, echipa msg Maraton Apuseni vă invită la câteva întâlniri și activități care să ajute alergătorii în pregătirea de dinaintea cursei.

 • 8 Mai: Trail Running Talks cu Robert Hajnal – ultramaratonist și antrenor, Dr. Cătălin Colț – doctor medicina sportivă, István Szokolszky – ultramaratonist și antrenor
 • 25 – 26 mai: curățare și recunoaștere traseee – etapa 1
 • 1-2 iunie: curățare și recunoaștere trasee etapa 2

Ocrotirea naturii și promovarea comportamentului responsabil

Dat fiind că întreaga comunitate formată în jurul msg Maraton Apuseni cuprinde iubitori ai naturii, adepții unui stil de viață cât mai apropiat de ritmurile naturale, cauza declarată a evenimentului este cea de ocrotire a naturii și educarea în spiritul comportamentului responsabil față de mediu și comunități. Prin taxele de participare ale alergătorilor, donații și sponsorizări sunt susținute diverse acțiuni educative implementate de-a lungul anului, cu impact asupra comunităților din Apuseni și nu numai.

Detalii despre inscrieri și informații suplimentare despre msg Maraton Apuseni 2024 pot fi găsite pe site-ul oficial al evenimentului: https://maratonapuseni.ro

Nu ratați ocazia de a face parte din această aventură extraordinară și de a vă crea amintiri de neuitat în mijlocul unuia din cele mai impresionante peisaje naturale ale României! Ultima lună de înscrieri la msg Maraton Apuseni 2024! Ne vedem la start, în 8 iunie 2024 !

 • Organizator: Clubul Alpin Român Filiala Cluj
 • Partener oficial – msg Romania
 • Partener tehnic – La Sportiva
 • Partenerii curselor – Banca TransilvaniaGarmin, Gerovital – Farmec
 • Partener de locatie – Buscat Ski & Summer Resort
 • Parteneri de profil – Zumont, Mountex, AlpinExpe, Adrenalin Park, World Class,
 • Parteneri: Elf’st marketing & investment, Transylvania Mountain Festival, Centrul Educațional Joaca, , Izvorul Minunilor, CERT Transilvania
 • Parteneri instituționali– Consiliul Județean Cluj, Consiliul Județean Alba, Salvamont Cluj, Salvamont Alba, Jandarmeria Cluj, Jandarmeria Alba, Ocolul Silvic Muntele Mare, Primăria Băișoara
 • Parteneri media – Radio Cluj, Cluj.com

Pentru mai multe informații și detalii despre eveniment, vă rugăm să contactați:

Echipa msg Maraton Apuseni 2024

comunicare@maratonapuseni.ro