Gata! Aproape ai terminat cursa de anul acesta de la Maraton Apuseni msg systems. Te apropii în viteză sau mai ușor, în funcție de rezervele de energie pe care le mai ai, de linia de sosire. Bucurie mare, prietenii și familia te așteaptă și te felicită iar tu trăiești un moment de glorie personală.

Tocmai ai terminat unul dintre cele mai grele maratoane montane din țară, cel de 43,7 km cu 2557 m diferență de nivel și ești istovit (ă). Sau poate că te afli la prima cursă de semimaraton montan, cu 21,1 de km de cărări, poteci și drumege ce au acumulat 1061 de m de diferență de nivel. Sau poate că ești un începător al alergării montane și te-ai delectat cu minunatele peisaje la crosul de 7,2 km sau la cursa copiilor. Oricum, ai obosit. Nu știi încă dacă ți-e mai degrabă foame sau sete, dar te repezi spre punctul de alimentare de la sosire ca să te hidratezi și să-ți ridici nivelul glicemiei cu fructe proaspete și dulciuri.

Începi să te relaxezi puțin. Mental și fizic. După care, recunoști ceva ce-ți lasă gura apă… Da! E un miros amestecat de carne, cartofi, ceapă, ardei și alte arome ”secrete” ale chef-ului Maraton Apuseni msg systems. Știi ce este, pentru că nu este prima dată când alergi cu noi sau ți-au povestit prietenii cât e de bun. Te uiți în stânga și dreapta, adulmeci aromele și traversezi cu încredere curtea taberei de bază de la pensiunea Skiland. Treci pe lângă zona de relaxare cu hamace (ai timp să te legeni mai încolo, te gândești) și în spatele pensiunii identifici sursa aromelor. Zeci de alergători și voluntari stau cuminți la mese și se delectează cu o porție consistentă de gulaș. Lângă tine, un grup tare vesel înmoaie bucățele de pâine în sosul roșu și picant, mănâncă bucățele de carne fragedă și suculentă și îți fac o poftăăă… Nu-i nimic, îți spune o voce interioară, îți vei lua și tu o porție, este suficient gulaș pentru toată lumea! Patru ceaune tronează desupra unui foc mocnit iar dacă te hotărăști în ultimul moment ca vrei o porție de gulaș vegetarian, o să-i rogi pe voluntari să te servească din cel fară carne.

Cu gândurile acestea în minte te așezi la coadă și între timp îți desprinzi numărul de concurs de pe tricou ca să îl ai la îndemână. În schimbul porției de gulaș voluntarii vor decupa un colț din numărul de concurs, marcat special cu simbolul gulaș-ului. Bine gândit, îți spui. Așa nu a mai fost nevoie să fii atent(ă) să nu pierzi un bilet de masă și te-ai putut concentra la altele. (…)

Ți-ai luat porția de gulaș, te-ai așezat la masă și începi să mănânci. Ce minunăție, ce aromă, ce culoare! Aproape că te duci la chef să-i ceri rețeta ca să-ți pregătești și tu acasă un gulaș ca în Apuseni. Dar știi că sunt șanse mici să ți-o dea… are și chef-ul secretele lui! Nici noi nu știm rețeta dar îți putem dezvălui un ingredient: carnea de porc de la Moldovan – Carmangeria Sânnicoara, cărora le mulțumim pentru sprijin! 🙂

Cu stomacul plin, duci farfuria și tacâmurile de unică folosință la punctul desemnat pentru colectarea lor și începi să te plimbi agale prin tabăra de bază. Acum e un moment potrivit să mergi să te întinzi într-unul dintre hamace și să ațipești puțin. Nu de alta, dar mai spre seara vrei să participi la petrecerea de închidere a concursului.

Dacă ți-a plăcut povestea noastră despre atmosfera de la Maraton Apuseni msg systems și nu te-ai înscris încă, te sfătuim să te înscrii, locurile se ocupă repede. Mai avem doar 100 de locuri la maraton și doar 150 la semimaraton!