Pentru publicare imediata – Cluj-Napoca 14 februarie 2019

 

  • Joi 14 februarie se deschid înscrierile la a 9-a ediție msg Maraton Apuseni. Alergatori de top, printre care Robert Hajnal și Viorica Henry și-au anunțat prezenta la start-ul curselor din 25 mai, la care sunt așteptați 1750 de concurenți din țară și străinătate.
  • Cursele sunt deschise atât sportivilor profesioniști cât și celor amatori, care sunt așteptați în tabăra de bază din stațiunea Muntele Bășiorii, să descopere #ritmulmuntelui la una din cele 5 probe de concurs: ultramaraton 73,6 km, maraton 43,7 km, semimaraton 21,1km, cros de 7 km sau proba family de 3,2km.
  • În primul weekend de înscrieri (14-17 februarie 2019) organizatorii oferă 500 de pachete de concurs la prețuri promotionale: 50 de locuri la ultramaraton, 100 de locuri la maraton, 200 de locuri la semimaraton, 100 de locuri la cros și 50 de locuri la family.

 

 

În data de 25 mai 2019, munții Apuseni și pitoreasca rezervație Scărița Belioara vor fi din nou gazdele îndrăgitului concurs de alergare montană msg Maraton Apuseni. Aflat la a 9-a ediție, evenimentul este organizat de Clubul Alpin Român secția Universitară Cluj, în parteneriat cu Clubul Sportiv Alpin Universitar și cu sprijinul partenerului oficial msg România.

 

PUNCTAJE ITRA – INTERNATIONAL TRAIL RUNNING ASSOCIATION

Atât proba de ultramaraton cât și cea de maraton rămân în continuare certificate ITRA, concurenții care încheie aceste curse primind 3 puncte ITRA (ultramaraton), respectiv 2 puncte ITRA (maraton).

Cursa de ultramaraton din cadrul msg Maraton Apuseni se numără printe primele din calendarul competițiilor de alergare montană din România. Organizatorii îi invită pe această cale pe toți cei care doresc să se pregătească pentru cursele din timpul verii, sau pe cei care doresc sa își depășească limitele și să facă tranziția de la maraton la ultramaraton, să ocupe din timp cele 100 de locuri disponibile la proba de 73,6km.

 

SEMINARII DE ALERGARE MONTANĂ PENTRU COMUNITATE

Anual, organizatorii msg Maraton Apuseni găzduiesc seminarii educative pe teme de alergare montană. Specialiști în medicină sportivă, nutriție și antrenament precum și sportivi cunoscuți sunt invitați la întâlnirile non-formale cu alergătorii din Cluj-Napoca. Seminariile sunt gratuite iar accesul se face în baza unei înscrieri în prealabil, pe website-ul www.maratonapuseni.ro

Programul seminariilor este următorul:

  • 10 aprilie 2019 / ora 18:45 / The Office Cluj-Napoca / Discuții cu specialiști, pe teme de sănătate, despre instrumente și metode de monitorizare a stării de sănătate atunci când practicăm sporturi de anduranță.
  • 20 mai 2019 / ora 18:45 / The Office Cluj-Napoca / invitat ROBERT HAJNAL. O discuție liberă cu câștigătorul cursei de ultramaraton de la msg Maraton Apuseni 2018 și vice campion UTMB 2018.

 

CARE ESTE POVESTEA TA? #9000depovești

Povestea msg Maraton Apuseni este povestea celor peste 7000 de alergători care au participat la cele 8 ediții ale concursului. În 2019 sărbătorim 9.000 de povești și 9.000 de alergători care trec linia de sosire la cursele din pitoreștii Apuseni. Suntem curioși le aflăm poveștile și îi invităm pe cei care doresc să le împărtășească cu comunitatea să ne trimită imagini de la competiții sau de la antrenamente la adresa comunicare@maratonapuseni.ro sau sa le publice pe Facebook si Instagram cu hashtag-urile #9000depovești #inritmulmuntelui Ulterior, organizatorii msg Maraton Apuseni le vor prelua și le vor publica pe conturile de social media ale competiției.

Organizatorii mai pregătesc surprize, pe care le vor dezvălui treptat prin intermediul canalelor de comunicare ale evenimentului: www.maratonapuseni.ro / Facebook / Instagram/ YouTube

 

Organizator: Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj, Clubul Sportiv Alpin Universitar Partener oficial: msg România Parteneri institutionali: Consiliul Judetean Cluj, Salvamont Salvaspeo Sponsori principali: Telenav, Pro Nutrition Sponsori: La Sportiva, Zumont, Alpin Expe, Mountex, Adrenalin Park Parteneri: Elfst Parteneri Media: Rock FM, Zile și Nopti, Cluj Life, alerg.ro

 

Contact media & communications Anca Berlo comunicare@maratonapuseni.ro