• A 6-a ediție Maraton Apuseni msg systems s-a încheiat cu un record de viteză pentru proba principală de concurs. Traseul de maraton a fost parcurs de Viorel Palici în 4:04:17 iar de Viorica Mălai în 5:39:06, cu 3 minute respectiv 15 minute mai repede decât câștigătorii ediției 2015.

 

  • Peste 1000 de concurenți din toata tara au participat anul acesta la probele de maraton, semimaraton și cros și aproximativ 200 la proba family.

 

  • Atmosferă de festival la Maraton Apuseni msg systems: programul celor 3 zile de eveniment a cuprins activități pentru participanții și susținătorii de toate varstele: Gulaș Party, tombolă, foc de tabără și muzică folk, hamaceala in chill out area, demonstratii de acrobatie pe slackline, proiectie foto-video despre Himalaya și Nepal in crama taberei de baza și activităti creativ – educative pentru copii.

Un concurs gândit să pună în valoare frumusețea munților Apuseni și să stimuleze turismul în zonă, Maraton Apuseni msg systems s-a încheiat anul acesta cu un record de viteză la proba principală de concurs și un număr record de participanți, 1300 la toate probele. Viorel Pălici a câștigat proba open a maratonului urmat îndeaproape de Radu Milea, respectiv Ovidiu Negus. Viorica Mălai a câștigat proba de maraton open, urmată de câștigătoarea ediției 2015 Yanna Bogya și Georgeta Manolache.

Traseul dificil cu + 2.557 m diferență de nivel și tehnic în zona de abrupt a muntelui Scărița se întinde pe un circuit de 43,7 km între stațiunea Muntele Băișorii din județul Cluj și satele de munte Săgagea și Belioara din județul Alba. Toți concurenții care au încheiat proba de maraton primesc puncte valabile în clasamentul anual al competițiilor de alergare montană reunite sub egida Circuitului Carpaților.

Programul celor 3 zile de eveniment a fost gândit pentru a le oferi concurenților și susținătorilor activități variate și distractive. Zonele cheie de entertainment ale evenimentului i-au delectat pe toți participanții care au putut să se bucure de soare în zona de chill out și hamaceala sau să se relaxeze activ participând la drumeții într-o pădure seculara. Toată lumea s-a delectat împărtășind experiențele de pe traseu la Gulaș Party, și înspre seară la petrecerea electro din curtea pensiunii sau la focul de tabără cu muzică folk.

Clasamentul provizoriu al ediției 2016 poate fi consultat aici iar imagini din concurs din pitoreștii Apuseni sunt încărcate în contul de Facebook aici . Atragerea unui număr cât mai mare de alergători pe circuitul complet de alergare este unul din obiectivele ediției 2017 a cărei data exactă va fi comunicată în curând.