Maraton Apuseni msg systems are acum şi probă family!

De ce este nevoie? Pentru că mişcarea în aer liber şi în natură este un mod de viaţă. Ce poate fi mai frumos pentru un părinte decât să fie el exemplul de urmat pentru copilul său? Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât să-şi considere părinţii model de urmat în viaţă? Ce poate fi mai frumos ca preocupările unei familii să fie comune, chiar dacă numai pentru scurt timp?

Aşa s-a născut ideea competiţiilor family în diverse sporturi ca alergarea şi bicicleta. Maraton Apuseni msg systems, în al doilea an de existenţă, nu putea să facă excepţie.

Dorim ca sfârşitul de săptămână petrecut în Apuseni să fie ceva deosebit atât pentru toţi competitorii, cât şi pentru cei care de obicei stau pe margine şi urmăresc evoluţia celor apropiaţi. Cum poţi simţi mai bine atmosfera de concurs şi să apreciezi mai corect efortul maratoniştilor şi semimaratoniştilor decât participând alături de cei dragi şi prieteni la o probă similară, chiar dacă de lungime mai mică? Să nu uităm că pentru cei mici, obişnuiţi să nu depăşească limitele unui parc, doi kilometri de alergare sau plimbare pot însemna mai mult decât probele lungi pentru un adult antrenat!

Pentru că la probele lungi pot participa juniori mai mari de 16 ani, la proba family vor putea participa copii sub 16 ani. Este obligatoriu ca o echipă să conţină un copil. Acesta va fi însoţit pe toată durata probei de un adult – părinte sau tutore. Nu este permisă o distanţă mai mare de 5m între membrii aceleiaşi echipe din motive de siguranţă a copilului, iar la finish se consideră timpul ultimului sosit din echipă.

Categorii

Sunt 3 categorii de înscriere la family: sub 8 ani, 9-12 ani şi 13-15 ani. La stabilirea categoriei unei echipe contează vârsta celui mai mic membru. Vârsta unui copil se consideră cea pe care o împlineşte în anul curent. De exemplu, dacă este născut în 5 martie 2003 va avea vârsta de 9 ani, iar dacă este născut în 6 noiembrie 2003 va avea tot vârsta de 9 ani. În ambele cazuri va echipa va fi înscrisă la categoria 9-12 ani. Într-o echipă pot fi şi doi copii, iar la finish se consideră timpul ultimului sosit din această echipă.

Premii şi pachet de înscriere

Vor fi premiate primele 3 echipe la fiecare categorie. Se vor acorda medalii family şi premii în bani. Toate echipele vor primi diplome de participare.
Pachetul de înscriere va conţine produse alimentare pentru copii.