Aer proaspăt de munte, priveliști minunate și trasee care așteptau să fie parcurse erau primele lucruri care ne întâmpinau sâmbătă dimineața, 24 mai, în Muntele Băișorii.  Apusenii erau pregătiți de sărbătoarea maratonului, iar vremea a ținut cu noi toți cei care am fost prezenți acolo.

Concurenți, susținători, voluntari, iubitori de munte și mișcare ne-am întâlnit la locul faptei cu mult entuziasm și determinare având un scop precis, acela de a transforma o zi obișnuită de sâmbătă într-o zi superbă dedicată fairplay-ului și autodepășirii.

Zâmbete, forfotă, antrenamente, ședințe tehnice, anunțuri la microfon ne pregăteau cu emoție de startul mult așteptatului Maraton Apuseni msg systems.

„Într-o zi nu o să mai poți, dar acea zi nu e azi!” ( Prietenii știu de ce 😉 ) era un imbold foarte potrivit pentru ceea ce avea să-nceapă.

Primii care s-au aliniat la start au fost maratoniștii. La ora 9:00, încurajați de cei prezenți au răspuns afirmativ provocării unui traseu de trail running de 42,8 km. La scurt timp, din nou animație la linia de start. Venise rândul semimaratonișilor pregătiți sufletește si fizic pentru un traseu de 21,1 km. Cel mai gălăgios moment a fost la ora 10:30, când linia de start a fost ocupată de copii și părinți veniți la competiție  într-un număr mare și  într-o formă de invidiat.

Este într-adevăr de admirat și de lăudat toată această mulțime de oameni, care au depus un efort maxim pentru a duce la bun sfârșit o cursă deloc ușoară. Pe traseu au fost întâmpinați de voluntari care țineau în mână pancarte mobilizatoare, de altfel, foarte apreciate de către concurenți și nu numai.

Cu siguranță, atunci când te afli la capătul puterilor, îndemne de genul „Durerea nu se compară cu abandonarea cursei”, „Acum durere, mai târziu bere’’ par să fie de folos.

După faptă și răsplată! Eforturile depuse de concurenți au fost apreciate, admirate și răsplătite cum se cuvine. Datorită sponsorilor, câștigătorii competiției au primit premii însemnate și au fost premiați pe un podium special, în ton cu superba locație a Apusenilor și dorința organizatorilor de a promova tradițiile locale și turismul în zonă.

Lăudate au fost și eforturile noastre, ale celor care am organizat acest eveniment, al celor care au făcut posibil ca Maraton Apuseni msg systems să se întâmple!

„Organizare fără nicio greșeală” , „Organizare impecabilă”, „Pancartele de încurajare de milioane!”, „Mulțumim pentru evenimentul organizat impecabil! Sunteți tari! Felicitări!”,  Felicitări pentru organizare, voluntarii și-au demonstrat justa lor valoare. A fost un concurs la înălțime!”, “Ne-am simțit foarte bine la Băișoara. Mulțumim din suflet!”,“Totul a fost la înălțime: traseul, organizarea, vremea și, bineînțeles, altitudinea!” sunt  doar câteva din aprecierile celor care au simțit, au alergat, au trăit în ritm cu natura în 24 mai la Maraton Apuseni msg systems.  Vă mulțumim pentru cuvintele de laudă, dar și pentru sugestiile și criticile primite, pe care le considerăm constructive și le vom avea în vedere pentru a îmbunătăți următoarea ediție.

Sâmbătă târziu se încheia o mare sărbătoare, o mare provocare pentru toți cu o petrecere de pomină: pentru noi, ca organizatori, pentru concurenți, pentru susținători, sponsori, pentru cei prezenți care au dorit să ne fie alături la acest eveniment. Se încheia încă o ediție, ediția cu numărul IV, și anticipăm deja cu nerăbdare următoarea (30 mai 2015 – Save the date), știind precis ce avem de îmbunătățit, de adăugat și de continuat.

Maratonul Apuseni msg systems 2014 nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor și al sponsorilor, cărora dorim pe această cale să le mulțumim din nou: msg systems România (Partenerul principal); Aqua Carpatica, Columbia, Compressport, Nutrend, Pensiunea Skiland, Big Print, Daisler, Fortech, Legea, Mens Sana in Corpore Sano, Mormota, Nootka, Running Shop, Shanghai, Ursus, Harbuz (sponsori); Kiss Fm, Polus Center, Radio Cluj, Zile si nopti, TVR Cluj, Insport, Sporttim, Turistmania, Sportsplanner, Time Trial Running (parteneri media) și D’Avantage Consult (comunicare și PR).