Anul acesta marchează cea de-a treia aniversare a parteneriatului msg systems România – Clubul Alpin Roman, compania IT fiind alături de organizatorii maratonului montan din Munţii Apuseni începând cu ediţia 2012. Ca o validare a viziunii comune împărtăşite de cele două echipe din 2012 numele oficial al competiţiei a devenit Maraton Apuseni msg systems.

“Maraton Apuseni msg systems reprezintă intersecţia valorilor comune ale Clubului Alpin Român şi ale companiei noastre. Este o confirmare a faptului că pasiunea pentru munte şi dorinţa de a oferi comunităţiide alergători un eveniment frumos, la care să revină cu drag în fiecare an, leagă parteneriate solide, de lungă durată. Amploarea evenimentului a crescut de la an la an, şi odată cu ea a crescut şi provocarea de a face evenimentul tot mai surprinzător pentru participanţi’ – Radu Jinga, Manager General msg systems România.

În 2013, alături de voluntarii msg systems au participat la competiţie şi 5 alergători din cadrul companiei din Cluj. Anul acesta însă, şi-au manifestat interesul de a participa la maraton şi colegimsg systems din Germania.

De fiecare data le-am vorbit cu mândrie colegilor din Germania despre Maraton Apuseni msg systems. Le-am arătat poze, le-am împărtăşit din experienţa noastră ca voluntari, ca participanţi, ca parte a evenimentului.Pasiunea şi mândria cu care am comunicat toate acestea au condus, anul acesta, către primele victorii „externe”: câţiva colegi din Germania, alergători permanenţi ai maratoanelor internaţionale, şi-au exprimat dorinţa şi au confirmat participareala ediţiamaratonului din 2014. Cred că acesta este doar începutulşi mă aştept ca în anii următori să ni se alăture şi colegi din alte ţări– Spania, Austria, Elveţia, Marea Britanie, Olanda”, a completat Radu Jinga.

„Un parteneriat solid presupune pe lângă împărtășirea unor valori comune, respect, încredere, sprijin reciproc și rezultate pozitive pentru ambele părți, aspecte de care atât noi cei de la CAR și în special Secția Universitară Cluj, cât și partenerii noștri de la msg systems România am avut parte din plin.  Colaborarea începută în urmă cu 2 ani a reprezentat un punct decisiv în istoria maratonului nostru, iar suportul financiar primit de la msg systems nu numai că a asigurat continuitatea competiției, ci a contribuit și la creșterea vizibilă a calității evenimentului.

Datorită celor de la msg systems putem vorbi astăzi despre Maratonul din Apuseni ca despre una dintre cele mai apreciate și așteptate competiții de alergare montană din România: putem spune că suntem printre primii 3-4 din cca 10-15 competiții de alergare montană/an, uitându-ne la numărul de participanți, la feedbackul comunității în mediul off și online, dar și la valoarea premiilor oferite. Mai mult decât atât, ediția din acest an va aduce ca element de noutate un kit de participare extrem de consistent pentru participanţii de la proba de maraton, a cărui valoare depășește cu mult taxa de participare, iar fără sprijinul msg systems acest lucru nu ar fi fost posibil.

Dincolo de latura financiară, între msg systems și noi s-a închegat pe parcurs și o frumoasă relație de prietenie care răzbate dincolo de e-mailurile, telefoanele și discuțiile formale, o relație de prietenie izvorâtă din pasiunea noastră, a tuturor, pentru sport și natură. Lucrând împreună ne-am apropiat unii de alții, atât prin participarea membrilor companiei la concurs sau ca voluntari la Maraton Apuseni msg systems, dar și prin petrecerea timpului împreună în cadrul unor acțiuni mai puțin formale” – Cosmin Andron, preşedintele Clubului Alpin Român.

Maraton Apuseni msg systems este un eveniment care uneşte oameni frumoşi, iubitori de munte şi de mişcare. Vă invităm să vă alăturaţi acestui proiect, să ne bucurăm împreună de competiţie, de surprizele pregătite de organizatori şi de peisajul pe care natura generoasă a Apusenilor îl oferă în dar.