Maraton Apuseni msg systems crește de la an la an. Cea de-a cincea ediție le aduce iubitorilor alergării montane o probă nouă, crosul de 7,2 km și +440 m diferență de nivel. Cursa este adresată începătorilor care doresc să guste atmosfera unui concurs de alergare și să se bucure de peisajele pitorești ale Munților Apuseni pe un traseu mai scurt decât cele de semimaraton și maraton.

Timpul de parcurgere al crosului Maraton Apuseni msg systems 2015 este de 3 ore, suficiente pentru a le permite tuturor concurenților sa încheie proba. Astfel, familia și însoțitorii participanților la maraton sau semimaraton, care nu se simțeau pregătiți să parcurgă un circuit montan de aproximativ 42 sau 21 de km, au acum posibiltatea să se bucure de concurs pe un traseu gândit special pentru începători.

Crosul Apuseni se prezintă sub forma unui circuit care ia startul și se încheie, la fel ca restul probelor, la Pensiunea Skiland situată la altitudinea de 1390 m în stațiunea Muntele Băișorii. Alergătorii de la crosul Maraton Apuseni msg systems vor găsi un punct de hidratare la Șesu Cald, la 4,7 km de start și sosire și un punct de control pe vârful Buscat și la baza pârtiei.

Taxele de participare la Maraton Apuseni msg systems 2015

Taxele de participare la cros sunt de 50 de lei până pe 28 februarie, între 1 martie și 31 martie 60 de lei iar de la 1 aprilie cresc la 70 de lei. Kit-urile de concurs la crosul Maraton Apuseni msg systems conțin tricoul tehnic oficial, numărul de concurs, cipul de cronometrare, o bandană personalizată și produse oferite de partenerii evenimentului. Locurile sunt limitate, primii concurenți care se înscriu pe site și achită taxa de participare vor avea prioritate în rezervarea kit-urilor.

Plata taxei de participare la crosul Maraton Apuseni msg systems se poate face în contul BCR al Asociației Natura Transilvaniei, IBAN: RO35RNCB0113127038170001, CIF: 30003807 iar la detalii plată vă rugăm să vă scrieți numele și prenumele și titlul competiției: Maraton Apuseni. Taxa de participare se poate achita și prin card bancar, folosind link-ul din e-mailul de confirmare, după înscrierea pe site-ul oficial al competiției: www.maratonaspuseni.ro.

Descrierea Crosului Maraton Apuseni msg systems 2015

Până la Şesul Cald (4,7 km) traseul e acelaşi cu cele de maraton şi semimaraton. După start, se aleargă 1 km în urcare pe drumul principal ce duce spre Muntele Mare până în șaua La Plopiș, unde se părăseşte drumul principal, dirijaţi spre înainte-dreapta de către un voluntar şi panglici de marcaj. Pe distanţă de 2,2 km se ocoleşte vârful Buscat prin dreapta, pe drumeaguri din pădure, trecând pe la Izvorul Găbrienii , unde cei mai însetaţi vă puteţi astâmpara setea. Apoi în prima poiana (Buhuia) se parăseşte drumul cotind brusc spre stânga, 200 m prin iarbă, fără potecă ( e maraton montan !), apoi pe un drum ce ne urcă spre dreapta în vf.Buscat 1.676 m, lângă punctul terminus al telescaunului. Aici se află PC 1 Buscat. Se coboară apoi în partea opusă, pe pârtie, până la parcările din poiana Şesul Cald, folosite iarna de amatorii de schi. Aici se păarăseşte traseul folosit de maratonisti si semimaratonisti, cotind la stânga pe pârtia de schi. In curând vă puteţi astâmpăra setea la un PH. La baza pârtiei, lângă „startul” telescaunului, se află un alt PC. Se urcă vreo 50 m spre stânga şi se continuă apoi pe un drum prin pădure în coborâre lină. Spre final drumul urcă lin, atinge o curbă a drumului principal aflat la stânga. Dar nu se intră în el, ci se coboară cam 100 m spre înainte dreapta, întâlnind traseul de maraton și semimaraton, pe care cotim la stanga spre apropiata Sosire !

Dacă vi se va părea uşor traseul şi alergarea, sperăm să vă mai antrenați şi la ediţiile viitoare, când va fi firesc să vă înscrieţi la proba de semimaraton şi apoi la cea de maraton ! Succes ! Vă aşteptăm pe 30 mai 2015 la Maraton Apuseni msg systems!