START ÎNSCRIERI cu HAPPY WEEKEND la a 11-a ediție msg Maraton Apuseni 

Clubul Alpin Român Filiala Cluj și partenerul oficial msg România anunță deschiderea înscrierilor la cea de-a 11-a ediție msg Maraton Apuseni printr-un Happy Weekend, în data de 15 ianuarie 2022. Doar sâmbătă 15 ianuarie și duminică 16 ianuarie, taxele de participare vor fi reduse! 

După două ediții în care data competiției a fost mutată în diferite perioade ale anului, msg Maraton Apuseni va avea loc din nou primăvara, în 28 mai 2022 și va fi una din competițiile care vor da start-ul Circuitului Carpaților 2022. Tradiționalul final de lună mai va găzdui cele 5 probe de concurs: ultramaraton 87,6 km, maraton 44,1 km, semimaraton 21,3 km, cros 12,7 km și family 2,4 km. 

Noua tabără de bază de la Buscat Resort va fi ca de obicei centrul acțiunii la msg Maraton Apuseni. Toate traseele sunt create și amenajate de voluntarii Clubului Alpin Român Filiala Cluj sub formă de circuite care încep și se termină în tabăra de bază Buscat, după ce străbat porțiuni pitorești din munții Apuseni și din Rezervația Scărița-Belioara. Traseele au un grad de dificultate progresiv, astfel încât alergători de toate nivelele, profesioniști sau amatori își pot găsi o cursă pe gustul lor. 

Începând cu data de 15 ianuarie 2022 doritorii se vor putea înscrie online pe www.maratonapuseni.ro/inscriere/ la oricare dintre cele 5 probe. Doar în Happy Weekend, taxele de participare sunt mai reduse: 200 de lei la ultramaraton, 150 de lei la maraton, 140 de lei la semimaraton, 120 de lei la cros și 60 la family. Concurenții sunt încurajați să își rezerve în avans locurile la concurs, deoarece fiecare probă are un număr limitat de kit-uri disponibile: 100 la ultramaraton, 250 la maraton, 650 la semimaraton, 400 la cros și 300 la family iar începând de luni, 17 ianuarie, taxele de participare cresc. 

Concurenții care doresc să își rezerve din timp cazarea, sunt invitați să consulte meniul ZONA de pe website-ul competiției, unde vor găsi recomandări. În zona stațiunii Muntele Băișorii, în satul Băișoara și în satele din jur există numeroase pensiuni, un hotel și precum și opțiuni de cazare la săteni. Bine de știut, pentru cei care vor dori să doarmă la cort, pe perioada concursului, se va crea o zonă de campare cu acces la toalete și dușuri lângă tabăra de bază. Cei din urmă sunt sfătuiți să își aducă saci de dormit groși, frontală și haine călduroase. Situată la cota 1600, pe platoul care servește iarna drept punct de start al pârtiilor de schi, tabăra de bază Buscat oferă temperaturi ușor mai scăzute decât media din zonă și uneori vânt din plin. La munte temperaturile scad semnificativ pe timp de noapte iar în luna mai temperatura resimțită va fi în jur de 8C noaptea iar maxima zilei se va situa în jur de 20C. 

Urmare a angajamentul Clubului Alpin Român Filiala Cluj de a organiza o competiție cu un minim de impact față de mediu, de la ediția 2019 s-au eliminat paharele de plastic de unică folosință de la punctele de alimentare. Concurenții sunt rugați să își pregătească din timp în kit-ul de participare un recipient portabil pentru apă/izotonic.  

Ca în fiecare an, în tabăra de bază participanții și susținătorii lor se vor întâlni cu partenerii ediției care vor fi prezenți în zona Sport Expo cu standuri și produse de profil. La acestea se vor organiza testări de produse și se vor putea achiziționa piese de echipament. Asemenea edițiilor trecute, msg Maraton Apuseni este susținut de colaboratori importanți din industria sportivă care le oferă concurenților o serie de beneficii. Partenerul tehnic La Sportiva, partenerii sport Decathlon și Pro Nutrition și-au anunțat de pe acum prezența. Organizatorii lansează pe aceasta cale o invitație către toți cei interesați de o colaborare în acest sens și îi invită să îi contacteze la contact@maratonapuseni.ro

Celor care se gândesc de pe acum să se implice ca voluntari în organizarea celei de-a 11-a ediții msg Maraton Apuseni le recomandăm să consulte pagina VOLUNTARI  de pe website-ul competiției și să urmărească anunțurile legate de deschiderea înscrierilor pentru echipa de voluntari msg Maraton Apuseni 2022. Un bonus al ediției, toți voluntarii Clubul Alpin Român  beneficiază iarna aceasta de skipass-urile Buscat Resort puse la dispoziție de echipa de organizare msg Maraton Apuseni. Acestea pot fi solicitate direct de la organizatori, la contact@maratonapuseni.ro. 

Clubul Alpin Român Filiala Cluj:

  • încurajează, dezvoltă și promovează practicarea responsabilă a oricăror activități recreaționale montane și susține că zonele montane fac parte din patrimoniul public și trebuie să fie accesibile în mod neîngrădit tuturor iubitorilor munților
  • promovează în rândul utilizatorilor zonelor montane grija și respectul pentru mediul înconjurător, fauna și flora precum și conservarea naturii
  • este membru cu drepturi depline a Uniunii Internaționale a Asociațiilor de Alpinism (UIAA) din anul 1937 și aderă la statutul acestei organizații