Pentru publicare imediată – Cluj-Napoca 24 mai 2018

Sâmbătă, 26 mai 2018, dăm START-ul celei de-a 8-a ediții msg Maraton Apuseni, competiție recent certificată de ITRA – Asociația Internațională de Alergare Montană. Peste 1600 de concurenți și tot atâți suporteri sunt așteptați în zona taberei de bază din stațiunea Muntele Băișorii  să participe la una din cele 5 probe de concurs: ultramaraton, maraton, semimaraton, cros sau family organizate de Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj și Clubul Sportiv Alpin Universitar alături de partenerul oficial msg România.

Anul acesta am pornit pregătirile sub moto-ul #inritmulmuntelui prin care ne-am concentrat pe ritmul personal al fiecărui alergător și pe experiența fiecărui participant la eveniment. Astfel, îi încurajăm atât pe concurenți cât și pe susținători să distribuie pe canalele social media instantanee cu motto-ul ediției #inritmulmuntelui pentru a construi împreună povestea ediției 2018.

În fiecare an pregătim o mulțime de momente speciale pentru toți cei care sosesc în Stațiunea Muntele Băișorii. Și în 2018 competiția de alergare montană este completată de zonele de relaxare și o serie activități conexe pentru toate vârstele, care contribuie la crearea atmosferei unice de festival montan a msg Maraton Apuseni.

Din acest an, traseele de ultramaraton și maraton sunt certificate ITRA

msg Maraton Apuseni 2018 vine cu o veste bună. Doar cu câteva zile înainte de începerea concursului montan, probele de maraton și ultramaraton au primit oficial certificare din partea ITRA. Cei care termină cu succes aceste două probe vor primi 2 puncte (maraton) sau 4 puncte (ultramaraton) ITRA.

Informații utile pentru participanți

O noutate a ediției este crearea zonei de campare din fata Hotelului Alpin, care are o capacitate de aproximativ 100 de corturi.

Accesul în tabăra de bază de la pensiunea Skiland: în dimineața zilei de 26 mai, accesul auto va fi restricționat. Le recomandăm participanților să parcheze mașinile în sat sau de-a lungul drumului județean, pentru a nu aglomera zona de start.

Zona Sport Expo se organizează și anul acesta. Expozanții vor aduce produse de alergare montană (echipamente și suplimente nutritive) pe care concurenții le vor putea testa gratuit în concurs sau  achiziționa.


Programul Oficial msg Maraton Apuseni 2018

Kit-urile de concurs se vor mai preda concurenților care nu le-au ridicat miercuri din Cluj-Napoca, atât vineri cât și în ziua concursului, după cum urmează:

  1. Vineri, 25 mai, la tabara de bază de la Pensiunea Skiland, între orele 18:00 – 22:00
  2. Sâmbătă, 26 mai, cu până 30 de minute înainte de startul probei.

Sâmbătă după-masa se va deschide Chill Out Zone by Minor Swing, un spațiu dedicat exclusiv relaxării în hamac și a vibe-ului de festival. În același timp, tot în tabăra de bază, copiii se pot bucura de deschiderea zonei Family, unde vor fi întâmpinați cu 2 probe opționale noi, Treasure Hunt și „Să redăm zâmbetul copacilor”, face painting, ateliere creative de modelaj și alte surprize. Atmosfera în tabăra de bază va fi animată de DJ Electroclovn.

La ora 15:00 participanții sunt invitați în crama pensiunii la proiecția Monte Rosa – Povestea unui vis de vară. Întreaga poveste prezintă atingerea a nouă vârfuri de peste 4000m în masivul Monte Rosa din Alpii Italieni. Drumul de la vis la poveste este presărat cu imagini foto și video, montaj pe care vă invităm sa îl parcurgeți alături de colegii de la Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj.  Începând cu ora 16:00 va începe tradiționalului Gulaș Party iar după festivitatea de premiere va avea loc tombola la care sunt invitați să rămână toți concurenții. Premiile extrase se vor distribui doar participanților prezenți, în baza numărului de concurs și a unui act de identitate. Printre premiile de la tombolă se numără un ceas de alergare Garmin Forerunner 30, o excursie în Samothraki alături de Outdoor4U, produse de alergare montană și suveniruri msg Maraton Apuseni. Echipa de voluntari care ne-a fost alături în acest an și ne-a ajutat să construim încă o ediție a concursului vor avea și ei parte de o tombolă în care vor putea câștiga o mulțime de premii precum 2 bilete la Electric Castle, 6 bilete individuale la secțiunea plătită Jazz in the Park sau un bilet la Samothraki Adventure . 

După tombolă va avea loc festivitatea de premiere la cursa de ultramaraton la care sunteți invitați să rămâneți și să îi susțineți pe toți cei 80 de concurenți înscriși la proba de 73.6 km. Ziua de concurs se va încheia ca de obicei la un foc de tabără.

Pentru participanții care duminică vor fi mai matinali, am pregătit două drumeții, una pentru adulți și una pentru copii în care va participa și Natura Transilvaniei. Punctul de întâlnire va fi terasa pensiunii Skiland.

Mulțumim colegilor de la Clubul Alpin Român Secția Universitară Cluj și Clubul Sportiv Alpin Universitar, precum și partenerului oficial  msg România pentru tot sprijinul acordat.

Mai mult, vrem să le mulțumim și sponsorilor și partenerilor care ni s-au alăturat și au făcut posibil acest eveniment: Pro Nutrition, NIVEA MEN, Auchan, Moldovan – Carmangeria Sînnicoara, Izvorul Minunilor, Nutrend, MOUNTEX, Adrenalin Park, Garmin, Trisport, ZuMont, La Sportiva, Ursus Cooler, Alpin Expe, Columbia, Elfst, The Genuines, Adventure Camps, Camps4u, Skai Urban Crag, Cărturești, Bunicu’ Nelu, Exploratoriu, Polare S&GMini Reactor, Solaris, Outdoor4U, Jazz in the Park, Electric Castle.

Consiliul Județean Cluj și Salvamont Cluj sunt și în acest an alături de noi și ne oferă un sprijin pentru buna desfășurare a concursului!

Parteneri media: Zile și Nopți Cluj-Napoca, Kiss FM

Vă așteptăm cu drag la o nouă ediție msg Maraton Apuseni!

Program complet

 

Contact Media & Communications

Anca Berlo

anca@elfst.ro