Maraton Apuseni msg systems este un eveniment sportiv de amploare, unic în Transilvania, care a reuşit performanţe impresionante în ediţiile anterioare, atrăgând în ultimii doi ani aproximativ 520 de participanţi, majoritatea din România, dar şi din Bulgaria, Anglia, Norvegia, Cuba, Etiopia şi SUA.

Întrecerea deja consacrată în peisajul sportiv românesc provoacă în 24 mai 2014 alergătorii profesionişti şi amatori să îşi încerce forţele, parcurgând unul din cele mai impresionante trasee de trail running din ţară. Startul şi sosirea vor avea loc la Pensiunea Skiland din Băişoara, iar circuitul va străbate zona de sud-est a masivului Gilau – Muntele Mare. Traseul va avea 7 puncte de alimentare/hidratare, accesând drumuri publice, drumuri forestiere şi poteci montane marcate sau nemarcate.

Probele clasice de maraton (42,8 km) şi semimaraton (21,1 km) feminin şi masculin se vor desfăşura pe categorii de vârstă: 16-29, 30-39, 40-49 si 50+, precum şi la categoria open. La proba Family (3,2 km) se vor putea înscrie echipe formate dintr-un adult şi un copil în vârstă de până la 16 ani, împărţite după etatea copilului: 0-3, 4-6, 7-9, 10-12 si 13-15 ani. Înscrierile se vor face pe siteul evenimentului, aici.

Pentru câştigătorii competiţiei vor fi pregătite premii în bani şi obiecte în valoare de 25 000 lei. De asemenea, programul din seara premierii va fi variat şi atrăgător, ca la fiecare ediţie.