Unele dintre cele mai antrenante momente pentru noi este atunci când avem ocazia să aflăm detalii despre experiența participanților pentru că știm că fiecare o simte diferit. Sperând că sunteți la fel de entuziasmați ca și noi, dar și pentru că dorim să vă oferim informații ce v-ar putea ajuta în procesul vostru de pregătire, vă împărtășim experiența Oanei Marina, câștigătoarea probei de ultramaraton în cadrul msg Maraton Apuseni ediția aniversară de anul trecut.

Oana Marina a dat dovadă de multă ambiție, determinare și curaj! Deși a recunoscut că a fost un traseu destul de dificil, a reușit să câștige proba în 12 ore și 33 de minute!

Felicitări, Oana! Îți mulțumim pentru exemplul puternic pe care ni l-ai dat!

[A. B.]:Oana ne povestește că este la a doua cursă de ultramaraton din cariera ei de alergătoare montană amatoare de 2 ani de zile. Este corect?

Oana Marina: Da, așa este. Este al doilea cel mai lung traseu pe care îl parcurg.

[A. B.]: Tu ai un background de alergător?

Oana Marina: Când am fost mai mică am făcut atletism, acum alergarea este un hobby. Îmi place mai mult alergarea lungă decât cea tehnică.

[A. B.]: Cum ți s-a părut traseul de ultramaraton de aici și cum ți s-a părut alergarea pe noapte?

Oana Marina: Alergarea pe noapte a fost o adevărată surpriză! A fost destul de dificil să alerg noaptea și să văd doar o porțiune luminată de traseu de la frontală. Dincolo de asta, a fost foarte frumos, mi-a plăcut cum a fost combinat. Vreau să spun că a fost cel mai complex traseu pe care l-am făcut eu vreodată. M-a surprins aproape la fiecare 10 km în a doua parte.

[A. B.]: Ai spus că noaptea ai alergat în mare parte singură. Cum a fost pentru tine mental?

Oana Marina: A fost destul de dificil, mai ales ca nu am reușit să prind semnal să pun niște muzică. Mi-a fost și puțin frică, recunosc. A fost foarte ciudat și nou. Dar după vreo 10 km m-am adaptat și am reușit să ajung aici și am știut că o să răsară soarele curând, așa că a fost ok.

[A. B.]: În general cum te-ai simțit? Ai întâmpinat dificultăți, ai avut probleme cu picioarele sau probleme digestive?

Oana Marina: La picioare am avut probleme din cauza încălțămintei. În rest, fizic m-am simțit foarte bine.

[A. B.]: Ce le-ai putea recomanda altor alergătoare care vor concura în viitor la ultramaraton?

Oana Marina: Să aibă curaj și încredere în ele pentru că orice este posibil, orice distanță este posibilă! Mai mult ține de psihic și de tine ca persoana, ca putere interioară, decât de pregătirea fizică. Desigur că și aceasta este foarte importantă.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Interviu realizat de Anca Berlo / 5 septembrie 2021 / tabăra de bază Buscat Resort

Cum te pregătești de ultramaraton?

Participi la ultramaraton în 2022? Atunci cu siguranță experiența Oanei te va ajuta să te pregătești mai bine și să știi ce obiective să îți setezi. Mai mult decât atât, îți reamintim ce tip de produse sunt obligatoriu să se regăsească în kitul tău de alergare:

1. rucsac/rucsacel/borsetă
2. telefon mobil
3. pahar /bidon de apă/pungă camelback
4. haină impermeabilă
5. căciulă/bentiță /buff
6. pantalon/colant lung
7. frontală
8. folie de supraviețuire
9. harta traseului / dispozitiv GPS

Ne vedem în Apuseni pe 28 mai 2022!