Da. Știm cu toții că teoria este bună și cu siguranță de ajutor. Însă cea mai folositoare este teoria pusă în practică. Abia atunci te bucuri cu adevărat de roadele pe care ți le oferă. Așa că am decis să continuăm să vă împărtășim secretele câștigătorilor participanți la msg Maraton Apuseni. Ei sunt exemple concrete de ”așa da” care ne pot servi drept combustibil de motivare. Și nu doar pentru a ne hrăni orgoliile aflându-ne în top dintr-o masă de alergători. Ci pentru a ne descoperi o nouă față, a dizolva anumite limite pe care ni le-am autoimpus și a ne testa veleitățile.

Sperând că va fi o sursă de inspirație, răbdare și perseverență pentru comunitatea noastră, redăm mai jos experiența lui Nicolae Balan, câștigătorul probei de maraton din cadrul msg Maraton Apuseni ediția aniversară de anul trecut.

Balan Nicolae este un concurent fidel al msg Maraton Apuseni! Anul trecut urcă pe podium pe locul 1 la maraton, după șase ani în care a ales să străbată pitoreștii Apuseni în pași de alergare.

Nicolae Bălan a dat dovadă de multă ambiție! Deși a recunoscut că a fost un traseu cu multă urcare și plin de provocări, a știut că fiecare metru de teren parcurs este o treaptă spre atingerea obiectivului propus. Astfel a reușit să parcurgă traseul de maraton în doar 4 ore și 21 de minute!

Felicitări, Nicolae! Îți mulțumim pentru exemplul de răbdare și perseverență pe care ni l-ai oferit!

[A. B.]: Nicolae, cum ți s-a părut traseul de azi parcurs în sens invers la msg Maraton Apuseni?

Nicolae Bălan: A fost fain. A fost multă urcare atât la început, cât și spre final. Dar m-am bucurat pe traseu de voluntarii pe care i-am întâlnit în punctele de alimentare și de ultramaratoniștii pe care i-am depășit. Totul a fost ok pentru mine, a fost o zi bună și datorită vremii că a ținut cu noi; a fost un concurs de nota 10 din toate punctele de vedere.

[A. B.]: La a câta participare ești la msg Maraton Apuseni?

Nicolae Bălan: La a șasea ediție. Am alergat de trei ori semimaratonul și acum e a treia oară când alerg maratonul, prima dată când îl alerg în sens invers.

[A. B.]: Ai avut o strategie de cursă pentru azi?

Nicolae Bălan: Am plecat calculat, m-am simțit bine, nu am avut probleme dacă cineva a trecut în fața mea. Chiar încă de la început am avut pe cineva în fața, dar după prima urcare am revenit pe primul loc și am continuat până la final. M-am simțit bine.

[A. B.]: Nicolae face parte din echipa Data Cor Running Team de 4 ani. Ce ne poți spune despre această echipă de alergători montani care s-a format recent?

Nicolae Bălan: Majoritatea alergătorilor sunt din Bistrița, dar mai avem și câțiva din țară. Ne bucurăm de antrenamente împreună, participăm la concursuri împreună, ne ajutăm în multe momente din viață și suntem o echipă unită.

[A. B.]: Foarte bine. Trebuie să fim uniți în comunitate, să ne ajutăm reciproc și să încurajăm cât mai multă lume să facă mișcare în natură.

Nicolae Bălan: Cam acesta este și scopul echipei: să facem sport cât mai mult, să încurajăm comunitatea să facă mișcare și, pe cât putem, să mergem înainte.

——————————————————

Interviu realizat de Anca Berlo / 5 septembrie 2021 / tabăra de bază Buscat Resort

Participi la maraton în 2022? Atunci cu siguranță experiența lui Nicolae te va ajuta să te pregătești mai bine și să știi ce obiective să îți setezi. Mai mult decât atât, îți reamintim ce tip de produse sunt obligatoriu să se regăsească în kitul tău de alergare:

1. pantofi de alergare cu talpă cu profil montan
2. harta traseului / dispozitiv GPS
3. bidon / pahar pentru apă
4. telefon mobil
5. foiță de vânt

Ne vedem în Apuseni pe 28 mai 2022!