Sute de alergători din toată țara sunt așteptați în primul sfârșit de săptămână din septembrie în tabăra de bază Buscat Ski & Summer Resort din stațiunea Muntele Băișorii la startul celei de-a 10 ediții msg Maraton Apuseni. Înscrierile reîncep luni 21 iunie 2021. Din noutățile ediției: traseu nou de ultra maraton, echipamentul aniversar și marcajul permanent al traseului de maraton.

Guvernul Românie a aprobat în această perioadă desfășurarea evenimentelor sportive fără limită de participare motiv pentru care organizatorii competiției, Clubul Alpin Român Filiala Cluj, Clubul Sportiv Alpin Universitar și partenerul oficial msg România au decis să profite de această ocazie pentru a organiza o nouă întâlnire pentru cei pasionați de alergarea montană.

NOUTĂȚILE EDIȚIEI ANIVERSARE

Ediția aniversară msg Maraton Apuseni le propune concurenților un nou traseu de ultramaraton, pe o distanță de 87.6km, o nouă tabără de bază și o zonă nouă de start pentru restul circuitelor de alergare – maraton 44.1km, semimaraton 21.3km, cros 12.2 km și family.

Inaugurăm tot în data de 4 septembrie și marcajul permanent al traseului de maraton. Traseul se va putea parcurge în plimbare, în alergare și parțial cu bicicleta. Pe săgețile de marcaj, alergătorii, drumeții și bicicliștii vor găsi informații despre distanțele între puncte cheie de pe traseu, unde în cadrul competiției de alergare se află punctele de alimentare, un QR code cu link către website-ul competiției maratonapuseni.ro, unde vor fi disponibile mai multe informații precum track-ul în format gpx iar în zona de start, în parcarea Buscat Resort, un panou cu harta circuitului si toate informațiile necesare.

În parteneriat cu La Sportiva, organizatorii oferă concurenților de la probele de ultramaraton, maraton, și semimaraton tricoul tehnic aniversar iar concurenților de la cros o șapcă tehnică aniversară. Mai multe suveniruri aniversare vor fi disponibile în tabăra de bază!

ÎNSCRIERE LA CONCURS & CONDIȚII DE PARTICIPARE

Toți alergătorii se pot înscrie la cele 5 probe de concurs începând de luni 21 iunie 2021. Cei înscriși la ediția aniversară care au ales să reporteze participarea pentru 2022 pot să participe la ediția aniversară din 4 septembrie 2021, să transfere participarea către alt concurent (la aceeasi probă de concurs)  în cadrul ediției aniversare din 4 septembrie 2021 sau să rămână înscriși la ediția din 2022. Cei care doresc să transfere participarea către un alt concurent (la aceeasi probă de concurs)  în cadrul ediției aniversare din 4 septembrie 2021 sau să rămână înscriși la ediția din 2022 trebuie să anunțe organizatorii print-un e-mail la contact@maratonapuseni.ro până la data de 15 iulie 2021. Cei care doresc să participe la concursul din 4 septembrie 2021 nu trebuie să facă nimic.

Accesul la eveniment va fi posibil doar pentru alergătorii și susținătorii care pot face dovada vaccinării, a unui test negativ COVID-19 sau a unei vindecări și conform protocolului sanitar în vigoare la data evenimentului. Se va accepta adeverința electronică verde, menită să faciliteze libera circulație în UE, în condiții de siguranță, în timpul pandemiei de COVID-19. Va fi dovada că un participant la concurs: fie a fost vaccinat împotriva COVID-19, fie s-a vindecat de COVID-19, fie s-a testat și rezultatul testului este negativ. Această dovadă va putea fi prezentată de alergători din toate statele membre ale Uniunii Europene.

Așteptăm cu mare entuziasm să ne revedem la startul unui nou eveniment dedicat comunității msg Maraton Apuseni!