În contextul restricțiilor sanitare curente, Clubul Alpin Român Filiala Cluj și partenerul oficial msg România au decis amânarea ediției aniversare msg Maraton Apuseni pentru intervalul 28-29 mai 2022. Pentru a compensa lipsa concursului din luna mai 2021, pe perioada acestei veri organizatorii pregătesc o acțiune de marcaj permanent a traseului de maraton si semimaraton, care va fi lansat sub forma unui traseu turistic, printr-un concurs de alergare montană în data de 18 septembrie 2021, la Buscat Resort.

Deoarece organizatorii doresc să pregătească ediția aniversară msg Maraton Apuseni respectând regulile impuse de autorități, și având în vedere anvergura evenimentului care găzduiește aproximativ 2000 de alergători plus aparținători, singura soluție care permite organizarea evenimentului în condiții de siguranță  a tuturor celor implicați – concurenți, voluntari, parteneri – este reprogramarea pentru intervalul 28-29 mai 2022.

Taxele de participare se reportează pentru 2022, iar concurenții care doresc să se retragă de la editia aniversară (numărul 10) reprogramată în 2022, pot face acest lucru trimițând un e-mail la contact@maratonapuseni.ro până la data de 30 aprilie 2021, prin care solicită acest lucru. Deoarece o serie de cheltuieli au fost angajate în avans, doar 85% din taxa de participare achitată se va putea returna, după ce are loc ediția cu numărul 10.

Regretăm că suntem nevoiți să amânăm încă o dată revederea cu comunitatea alergătorilor montani. Până la un nou start msg Maraton Apuseni sperăm să ne reîntâlnim cu drag pe poteci de munte și la alergările de grup.