Maraton Apuseni msg systems 2015: o noua provocare

Maraton Apuseni msg systems ia startul în 2015 cu paşi vioi de sărbătoare: anul acesta marchează a cincea ediţie de concurs şi a patra aniversare a parteneriatului dintre msg systems Romania în calitate de partener oficial şi Clubul Alpin Român Universitar Cluj, iniţiatorul maratonului. Cu această ocazie, organizatorii Maraton Apuseni msg systems 2015 completează grila de concurs, maraton 43,7 km, semimaraton 21,1 km si proba family ~ 2,5 km cu o nouă probă: cros montan de 8 km.

Programat pe data de 30.05.2015, Maraton Apuseni msg systems 2015 readuce în atenţia participanţilor vremurile idilice trăite pe potecile şi crestele Apusenilor prin sloganul sugestiv “Hoinari prin trecut”. Plăcerea şi responsabilitatea pe care o aduce cu sine hoinăreala prin munţi şi natură sunt două aspecte pe care organizatorii maratonului doresc să le comunice publiclului extins. În acest sens, în proiect a fost atrasă asociaţia Natura Transilvaniei care completează şi împărtăşeşte viziunea Clubului Alpin Român Universitar Cluj şi a partenerului en titre msg systems.

Comunitatea Maraton Apuseni msg systems se dezvoltă 

Având o participare de circa 800 de concurenţi în 2014, echipa organizatorică estimează creşterea numărului de alergători faţă de anul anterior. “Trebuie remarcat faptul că solicitările de înscriere în competiţie sunt tot mai numeroase şi provin din partea unui public divers. Pe de o parte ne referim la alergătorii profesionişti din ţară şi străinătate, pe de altă parte la alergătorii amatori care doresc să guste în special pitorescul peisajului oferit de Munţii Apuseni. Fiind două categorii distincte, echipa tehnică a concluzionat că introducerea probei de cros montan în cadrul Maraton Apuseni msg systems 2015 este o soluţie viabilă: probele tehnice vor atrage acei concurenţi care au o experienţă de alergare montană adecvată, iar proba de cros devine o rampă de lansare a noilor generaţii de maratonişti.” declară Mihnea Prundeanu coordonatorul competiţiei.

Un factor de propulsare al fenomenului alergării montane în regiune este proba Family din cadrul Maraton Apuseni msg systems 2015. Această probă delicioasă pentru familiile participante şi susţinătorii lor este matca viitoarelor loturi de atleţi montani. Organizatorii invită şi anul acesta părinţii şi bunicii să susţină activ micii alergători.

Logistica Maraton Apuseni msg systems creşte în complexitate

Maraton Apuseni msg systems 2015 va fi un an de turnură din punct de vedere logistic. “Creşterea organică a competiţiei – determinată de creşterea efectivului de concurenţi, de introducerea unei noi probe de concurs şi de creşterea numărului de susţinători – impune o logistică de amploare. Amplasarea, utilarea şi alimentarea optimă a punctelor de hidratare pe noile trasee sunt esenţiale derulării în condiţii de maximă siguranţă a maratonului. Asigurarea mobilităţii echipelor de intervenţie este critică. Organizarea unităţii de bază care să permită validarea promptă a înscrierilor, distribuirea fluidă a kit-urilor de participare şi gestionarea solicitărilor din timpul competiţiei va presupune agilitatea şi o antrenare adecvată a responsabililor de proces. Coordonarea transporturilor de aprovizionare către bază şi către punctele din teren este un adevărat tur de forţă. Sperăm ca şi anul acesta, partenerii noştri să se alăture efortului echipei logistice” – declară oficialii competiției.

Maraton Apuseni msg systems – o emblemă culturală
 
Prin tradiţia Clubului Alpin Român Universitar Cluj, orice eveniment organizat din iniţiativa şi cu sprijinul său va avea rolul de a promova valorile străbunilor noştri, o etică a oamenilor muntelui, în special dârzenia şi autenticitatea locuitorilor din Apuseni. Maratonul Apuseni msg systems este o dovadă vie a importanţei rădăcinilor unui neam, ale unei comunităţi. Ochiul format al călătorului prin munţi va înregistra frumuseţile naturale ale zonei şi va observa specificul aşezărilor umane din calea sa.

Încurajăm participanţii să invite prieteni şi cunoştinţe din alte comunităţi de alergători să vină să descopere comorile traseelor din cadrul Maraton Apuseni msg systems 2015.

Mai multe detalii se pot găsi în secțiunea dedicată de pe site-ul competiției.

By | 2018-03-21T23:29:02+00:00 februarie 16th, 2015|Comunicat de presa|