Mişcarea în aer liber şi în natură este un mod de viaţă. Ce poate fi mai frumos pentru un părinte decât să fie el exemplul de urmat pentru copilul său? Ce poate fi mai frumos pentru un copil decât să-şi considere părinţii model de urmat în viaţă? Ce poate fi mai frumos ca preocupările unei familii să fie comune, chiar dacă numai pentru scurt timp? Aşa s-a născut ideea competiţiilor family în diverse sporturi ca alergarea şi bicicleta. Așa a apărut și proba family în cadrul Maraton Apuseni msg systems.

 

Dorim ca sfârşitul de săptămână petrecut în Apuseni să fie deosebit atât pentru concurenți, cât şi pentru cei care de obicei urmăresc evoluţia celor apropiaţi din afara concursurilor. Cum poţi simţi mai bine atmosfera de concurs şi să apreciezi mai corect efortul maratoniştilor şi al semimaratoniştilor decât participând alături de cei dragi şi de prieteni la o probă similară, chiar dacă de lungime mai mică? Pentru cei mici, obişnuiţi să nu depăşească limitele unui parc, doi-trei kilometri de alergare sau plimbare pot însemna mai mult decât probele lungi pentru un adult antrenat! De aceea vă invităm pe toți, cu mic cu mare să vă alăturați familiei Apuseni. Copiii se pot inscrie la una din cele 3 categorii de varsta: 0-3 ani, 4-7 ani, 8+. Ei trebuie sa fie insotiti de minim un adult.

 

 

 

Traseul probei family:

 

Lungime traseu: 3,2 km

 

Diferență de nivel: + 153 m 

 

Punct de hidratare (PH): la "Plopiș", la 1 km  de la Start

 

Track-ul probei family(click pentru a descărca)

 

 

 

Harta traseului  Tabel diferență de nivel proba family
   
 
  

Descrierea traseului:

 

Proba family la Maratonul Apuseni constă în parcurgerea unei distanţe de aproximativ 3 km. De la pensiunea Skiland se traversează drumul de Buscat, se ia în dreapta printre case şi se va urca 1km până la Plopiş traversând linia de teleschi şi pârtia veche pe drumul folosit de schiori la întoarcerea în staţiune. La Plopiş va fi un punct de control .si de hidratare. De acolo traseul se întoarce mergând pe o cărare în dreapta până aceasta se intersectează cu un drum de căruţe ce duce la pârtia veche. Se trece pe lângă capătul liniei de teleschi şi din acest moment începe coborârea pe lângă stâlpii de teleschi câţiva zeci de metri. Întâlnim la dreapta un drum de căruţe pe care-l urmăm. Coborâm până ajungem aproape de şoseaua principală şi fără să o intersectăm facem dreapta, fiind traseu comun cu cel de la plecare, şi ajungem la locul de start şi finish.

 

 

Imagini din concurs: