Loading...
Cros 2018-05-21T15:52:02+00:00

Fa primii pasi in alergarea montana la msg Maraton Apuseni!

Traseul crosului Apuseni

Lungime reala: 7 km

Diferenţă de nivel: + 440 m

Puncte numai de hidratare (PH): la „Șesul Cald, la 4,7 km de la Start și la Sosire

Puncte de Control: 2 (pe vf.Buscat și la baza pârtiei )

Start-Sosire: Pensiunea Skiland, alt. 1390 m

Track gpx kmz

Legendă: PH – punct de hidratare, PA – punct de alimentare, PC – punct de control

Descrierea traseului

Până la Şesul Cald (4,7 km) traseul e acelaşi cu cele de maraton şi semimaraton. După start, se aleargă 1 km în urcare pe drumul principal ce duce spre Muntele Mare până în șaua La Plopiș, unde se părăseşte drumul principal, dirijaţi spre înainte-dreapta de către un voluntar şi panglici de marcaj. Pe distanţă de 2,2 km se ocoleşte vârful Buscat prin dreapta, pe drumeaguri din pădure, trecând pe la Izvorul Găbrienii , unde cei mai însetaţi vă puteţi astâmpara setea.

Apoi în prima poiana (Buhuia) se parăseşte drumul cotind brusc spre stânga, 200 m prin iarbă, fără potecă ( e maraton montan !), apoi pe un drum ce ne urcă spre dreapta în vf.Buscat 1.676 m, lângă punctul terminus al telescaunului. Aici se află PC 1 Buscat. Se coboară apoi în partea opusă, pe pârtie, până la parcările din poiana Şesul Cald, folosite iarna de amatorii de schi.

Aici se păarăseşte traseul folosit de maratonisti si semimaratonisti, cotind la stânga pe pârtia de schi. In curând vă puteţi astâmpăra setea la un PH. La baza pârtiei, lângă „startul” telescaunului, se află un alt PC. Se urcă vreo 50 m spre stânga şi se continuă apoi pe un drum prin pădure în coborâre lină. Spre final drumul urcă lin, atinge o curbă a drumului principal aflat la stânga. Dar nu se intră în el, ci se coboară cam 100 m spre înainte dreapta, întâlnind traseul de maraton și semimaraton, pe care cotim la stanga spre apropiata Sosire !

Dacă vi s-a părut uşor şi v-a placut alergarea, vă veţi mai antrena şi la ediţiile viitoare, când e firesc să vă înscrieţi la proba de semimaraton şi apoi la cea de maraton! Succes! Vă aşteptăm!